Konu: ATV'de skandal! Salı Kas. 02, 2010 6:12 pm
Dün akşam atv haberi izleyenler, habercilik adı altında yapılan bir büyük ayıba tanıklık etti. Ana muhalefet liderine ana haberde düpedüz hakaret edildi. Seviyeli yayıncılığı ile bilinen atv dün gece bu geleneği bozduğunu yaptığı bir haberle adeta ilan etti. Ana haber bültenin sonunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu konu edinen Bizim City karikatürü gösterilirken, habercilik adına bir büyük ayıba imza atıldı.
Gösterilen çizgi filmde Kemal Kalıçdaroğlu dansöz kıyafetiyle tasvir edildi, hemen ardından ise ana Muhalefet lideri hakkında 4 şıktan oluşan bir soru ekrana yansıdı.
İzleyenlerin şaşkınlıkla çözmeye çalıştığı soru ve cevap şıkları alt alta aşağıdaki gibi yansıdı:
-CHP LİDERİ AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ?
a) Dansöz b) Ağzı Bozuk c) Boykotçu d) Hepsi
Doğru cevap "D" şıkkı.
Salih Memecan imzalı 'Dansöz kıyafetli' Kılıçdaroğlu karikatürü mizahın sınırlarını zorlarken, altına eklenen bu soru ve cevap anahtarları ise ekran başındaki taraflı tarafsız herkesin büyük tepkisine nerden oldu.
ERDOĞAN'A YAKINLIĞIYLA BİLİNİYOR
Çalık Grubu'nun elinde bulunan Sabah-atv'nin genel müdürlük koltuğunda Başbakan Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak oturduğu için, yapılan bu ayıplı yayın mizah anlayışının ötesinde, bir saldırı olarak yorumlandı.
Yapılan bu yayınla ilgili RTÜK'e bazı izleyicilerin şikayet başvurusunda bulunduğu iddia edilirken, kurulun bu konuda alacağı karar ise daha şimdiden merak konusu oldu. Sakinliği ve hoşgörüsüyle tanınan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu yayınla ilgili nasıl bir tavır takınacağı sorusunu da cevap bekliyor..
Milliyet.
Yorumum. Kesinlikle geri kafalılar! Bunu diyorum artık ama gerçekten yeter! ATV'den de iktidar partiden de her bi halttanda nefret ediyorum. Kimse üzerine alınmasın ama artık bunu söylüyorum! Eğer düşünce özgürlüğü diye bir şey varsa eğer burda rahatça söylüyorum işte. Ne bu saygısızlık ya? Eğer bir toplumda yaşıyorsak herkes birbirinin düşüncesine saygılı olacak. Kaç zamandır Bizim City'de Kemal Kılıçdaroğlu'na laf soktuklarını sanıyorlar. Evet. Bu sadece basitlerin yapabileceği bir şeydi ATV'de onu yaptı.
aleynstyles. Hsm Tutkunu
Atv haber biz evde asla ve asla açılmaz Onlar kendilerini ne sanıyorlar bilmiyorum. Burada siyaset konuşmakta istemiyorum. Ama istediklerini dansöze benzetsinler, biliyorum halk hala beyinsiz bu seçimi yine onlar kazanıcak ama, yapıcakları bi hamleyle asker susar mı susmaz mı soru işareti işte.